Om oss

Om oss

Efter 25 års arbete i det egna jordbruket, tröttnade jag en dag på att gå klädd i en illasittande overall, i mansstorlek.

Detta var vårvintern 2008.

Jag började leta efter företag, som tillverkade overaller för kvinnor. Det var inte lätt, men jag fick så småningom kontakt med några företag utanför Sverige. De drevs av kvinnor, med samma erfarenhet och de var intresserade av ett samarbete.

Efter en hel del arbete, var jag redo att erbjuda svenska kvinnor kvalitetsoveraller i damstorlek.

Ett år senare började jag även sälja hängselbyxor och det blev en populär byxa både för arbete och hemmafix.

Under sommaren 2010 fick jag kontakt med en textilfabrik i Litauen, som var intresserade av att sy upp en vinteroverall och i oktober kunde jag presentera Altico Vinter, en fodrad overall för arbete i kalla miljöer.

Sommaren 2011 lanserades hängselbyxan Alice, även den egen design. Byxan har flera praktiska detaljer, bl.a kan den göras om till hängselshorts. Den har även fickor för knäskydd, en efterfrågad funktion.

Februari 2012 kom overallen Doris, egen design. En traditionell overall, i praktiska färger, med många fickor och i ett lättskött material.

I Juni 2015 lanserades Alticos nya webbshop. Förutom en rejäl uppfräschning av designen, erbjuds nu även kortbetalning till våra kunder.

Att det finns en stor efterfrågan på arbetskläder för kvinnor har märkts under den här resan och jag får ständigt frågor om nya produkter. Vi får se vad detta leder till...

Sonia Altbäck